|
|||||||||||||||||
Składniki:
Sposób przygotowaniaZiemniaki opłukać, oskrobać, ugotować w osolonej wodzie. Marchewkę karotkę wyszorować szczoteczką, oczyścić, opłukać, większą pokrajać w grubą kostkę lub słupki. Wyłuskany groszek opłukać. Groszek z marchewką ugotować w niedużej ilości wody, odsunąć na bok płyty, oprószyć mąką, osolić, dodać szczyptę cukru, wymieszać, zagotować. Fasolę szparagową opłukać, obrać z włókien, ugotować w osolonej, ocukrzonej wodzie. Kalafior obrać z większych liści, włożyć do osolonej, ocukrzonej i wrzącej wody, ugotować. Bułkę kanapkową obrać ze skórki, pokrajać w kromeczki, nadać im kształt prostokątów, cienko posmarować masłem z 2 stron, lekko zrumienić w piekarniku. Przyrządzone warzywa ułożyć promieniście, zestawiając barwami, poprzedzielać grzankami. Jarzyny polać masłem zmieszanym ze zrumienioną tartą bułką, posypać siekanym koperkiem, przybrać gałązkami zielonej pietruszki. Zamiast grzanek można przyrządzić przegródki z upieczonego ciasta francuskiego lub kruchego. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|