Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Bukiet z jarzyn bukiet jarzyn.jpg
Bukiet z jarzyn
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gabi74Kucharz (635)

Bukiet z jarzyn

Bagietka na grzanki

Składniki:
  • ziemniak młody , 40 dag
  • fasola szparagowa, 20 dag
  • marchew, 20 dag
  • kalafior, 80 dag
  • groszek zielony, 20 dag
  • mąka , 1 dag
  • masło, 10 dag
  • bułka tarta , 3 dag
  • posiekany koper, 1 łyżk.
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • bagietka , 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Ziemniaki opłukać, oskrobać, ugotować w osolonej wodzie. Marchewkę karotkę wyszorować szczoteczką, oczyścić, opłukać, większą pokrajać w grubą kostkę lub słupki. Wyłuskany groszek opłukać. Groszek z mar­chewką ugotować w niedużej ilości wody, odsunąć na bok płyty, opró­szyć mąką, osolić, dodać szczyptę cukru, wymieszać, zagotować. Fasolę szparagową opłukać, obrać z włókien, ugotować w osolonej, ocukrzonej wodzie. Kalafior obrać z większych liści, włożyć do osolonej, ocukrzonej i wrzącej wody, ugotować. Bułkę kanapkową obrać ze skórki, pokrajać w kromeczki, nadać im kształt prostokątów, cienko posmarować masłem z 2 stron, lekko zrumienić w piekarniku. Przyrządzone warzywa ułożyć promieniście, zestawiając barwami, poprzedzielać grzankami. Jarzyny polać masłem zmieszanym ze zrumienioną tartą bułką, posypać siekanym koperkiem, przybrać gałązkami zielonej pietruszki. Zamiast grzanek można przyrządzić przegródki z upieczonego ciasta francuskiego lub kruchego. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650