Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Dynia z wody Dynia z wody.jpg
Dynia z wody
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gabi74Kucharz (635)

Dynia z wody

Podawać z sosem pomidorowym lub pomidorowo-mięsnym, z ziemniakami albo jako dodatek do mięsa.

Składniki:
  • bułka tarta , 2 dag
  • sól, 1 szczypta
  • masło, 3 dag
  • dynia, 80 dag
  •  
Sposób przygotowania

Dynię umyć, obrać z twardej skóry i pestek, pokrajać w grubą kostkę zalać niedużą ilością wrzącej, osolonej wody, gotować pod przykrycie około 10 minut, odcedzić, osaczyć. Wyłożyć na salaterkę, polać masłem ze zrumienioną tartą bułką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650