Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Ziemniaki puchowe Ziemniaki puchowe.jpg
Ziemniaki puchowe
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gabi74Kucharz (635)

Ziemniaki puchowe

Tarte

Składniki:
  • posiekana pietruszka, 1 łyżk.
  • sól, 1 szczypta
  • masło, 3 dag
  • ziemniak, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Ziemniaki wyszorować szczoteczką, starannie opłukać, obrać cienko, zalać wrzącą, osoloną wodą do 3/4 wysokości ziemniaków, ugotować pod przykryciem na silnym ogniu, odcedzić. Wycisnąć przez specjalną ma­szynkę „praskę" wprost na półmisek koło mięsa lub na salaterkę. Polać masłem topionym, posypać siekaną pietruszką. Podawać zaraz po przyrządzeniu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650