Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Sałata głowiasta z rzodkiewką i ogórkiem Sałata głowiasta z rzodkiewką i ogórkiem.jpg
Sałata głowiasta z rzodkiewką i ogórkiem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gabi74Kucharz (635)

Sałata głowiasta z rzodkiewką i ogórkiem

Zamiast szczypiorku może być koperek

Składniki:
  • śmietana, 15 dag
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • szczypiorek, 1 łyżk.
  • ogórek , 15 dag
  • rzodkiew (pęczek), 1 szt.
  • sałata, 2 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Sałatę umyć, oczyścić, osaczyć, podzielić na części. Ogórek umyć, obrać, pokrajać w krążki. Rzodkiewki umyć, pokrajać w talarki. Warzywa wy­mieszać. Śmietanę doprawić cukrem, szczyptą soli i octem, polać nią sa­łatę ułożoną na szklanej salaterce, posypać siekanym szczypiorkiem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650