Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Herbata Herbata.jpg
Herbata
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Herbata

Gdy herbata naciągnie, nalewać po trochu na­paru do nagrzanych filiżanek, resztę filiżanki napełnić wrzącą wodą.

Składniki:
  • herbata, 1.5 dag
  • woda, 1 l
  •  
Sposób przygotowania

Zagotować wodę w imbryku, tylko w tym celu używanym. Imbryczek porcelanowy lub kamienny wyparzyć wrzątkiem, wsypać herbatę, posta­wić na otworze imbryka z gotującą się wodą, po trochu zalewać wrzącą wodą, nakryć i zostawić do naciągnięcia. Po paru minutach dolać do im­bryczka wrzącej wody i dalej herbatę parzyć. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650