Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Placki ziemniaczane Placki ziemniaczane.jpg
Placki ziemniaczane
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Placki ziemniaczane

Chrupiące placki podawane ze śmietaną

Składniki:
  • olej, 15 dag
  • jajka, 2 szt.
  • mąka pszenna, 5 dag
  • cebula, 10 dag
  • mleko, 0.5 szkl.
  • ziemniak, 2 kg
  •  
Sposób przygotowania

Ziemniaki zetrzeć razem z cebulą, zalać wrzącym mlekiem mieszając, dodać jaja, mąkę, sól, wymieszać. Rozgrzać tłuszcz i patelnie, kłaść łyżką ciasto i smażyć po obu stronach. Podawać zaraz po usmażeniu, aby pozostały chrupkie. Jeżeli placki podaje się na słodko, przyrządzić bez cebuli. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650