Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Cebula smażona w cieście cebula smażona w cieście.jpg
Cebula smażona w cieście
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Cebula smażona w cieście

Podawać jako danie samodzielne lub z sałatkami

Składniki:
  • cebula, 60 dag
  • mąka , 20 dag
  • jajka, 2 szt.
  • olej, 2 dag
  • tłuszcz, 10 dag
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Z mąki, jaj, oleju i wody przyrządzić gęste ciasto, posolić. Ce­bulę krajać w dość grube plastry, zanurzać w cieście i sma­żyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650