|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: maQSzef Kuchni (1180) Wieprzowina z poramiPotrawę podawać z ziemniakami lub pieczywem oraz z surówką z marchwi. Składniki:
Sposób przygotowaniaPory oczyścić z części niejadalnych, opłukać dokładnie z piaski i pokrajać w poprzek na kawałki długości ok. 2 cm. Do silnie rozgrzanego oleju włożyć pory i zasmażyć, mieszając. Mięso pokrajać na kawałki jak na gulasz, odcinając tłuszcz. Tłuszcz stopić na patelni i usmażyć na nim osolone kawałki mięsa. Jeżeli tłuszczu jest za mało, dodać potrzebną ilość smalcu. Mięso włożyć do rondla z porami, wlać 1,5 l wody, dodać sól i gotować pod przykryciem. W pozostałym na patelni tłuszczu zasmażyć paprykę i koncentrat pomidorowy, rozrzedzić zimną wodą i wlać do rondla, gdy mięso i pory będą miękkie. Wszystkie składniki wymieszać i zagotować. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|