Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
maQSzef Kuchni (1180)

Wieprzowina z porami

Potrawę podawać z ziemniakami lub pieczywem oraz z surówką z marchwi.

Składniki:
  • koncentrat pomidorowy, 5 dag
  • mielona papryka, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • olej, 7 dag
  • por, 75 dag
  • wieprzowina , 50 dag
  •  
Sposób przygotowania

Pory oczyścić z części niejadalnych, opłukać dokładnie z piaski i pokrajać w poprzek na kawałki długości ok. 2 cm. Do silnie rozgrzanego oleju włożyć pory i zasmażyć, mieszając. Mięso pokrajać na kawałki jak na gulasz, odcinając tłuszcz. Tłuszcz stopić na patelni i usmażyć na nim osolone kawałki mięsa. Jeżeli tłuszczu jest za mało, dodać potrzebną ilość smalcu. Mięso włożyć do rondla z porami, wlać 1,5 l wody, dodać sól i gotować pod przykryciem. W pozostałym na patelni tłuszczu zasmażyć paprykę i koncentrat pomidorowy, rozrzedzić zimną wodą i wlać do ron­dla, gdy mięso i pory będą miękkie. Wszystkie składniki wymie­szać i zagotować. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650