Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
maQSzef Kuchni (1180)

Cielęcina z ziemniakami i groszkiem zielonym

Cielęcina lub zamiennie kura bądź brojler

Składniki:
  • koncentrat pomidorowy, 5 dag
  • groszek zielony, 1 szkl.
  • mielona papryka, 1 szczypta
  • ziele angielskie ziarnka, 3 szt.
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • liście laurowe, 2 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • ziemniak, 75 dag
  • smalec, 3 dag
  • cielęcina , 50 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mięso pokrajać na kawałki średniej wielkości, osolić i obsmażyć na patelni na silnie rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Mięso włożyć do rondla (tłuszcz pozostawić na patelni), wlać 1,5 l wody, osolić i gotować pod przykryciem. Do podgotowanego mięsa do­dać pokrajane w niewielką kostkę ziemniaki oraz liście laurowe i angielskie ziele, a gdy produkty będą miękkie, dodać groszek wraz z zalewą. Gotować razem przez kilka minut. W pozostałym na patelni tłuszczu zasmażyć paprykę w proszku i koncentrat pomidorowy, wlać pół szklanki zimnej wody, wymieszać, połączyć z mięsem, wymieszać i zagotować. Dodać posiekaną nać pie­truszki. Podawać z białym pieczywem i surówką z marchwi. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650