|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: maQSzef Kuchni (1180) Cielęcina z ziemniakami i groszkiem zielonymCielęcina lub zamiennie kura bądź brojler Składniki:
Sposób przygotowaniaMięso pokrajać na kawałki średniej wielkości, osolić i obsmażyć na patelni na silnie rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Mięso włożyć do rondla (tłuszcz pozostawić na patelni), wlać 1,5 l wody, osolić i gotować pod przykryciem. Do podgotowanego mięsa dodać pokrajane w niewielką kostkę ziemniaki oraz liście laurowe i angielskie ziele, a gdy produkty będą miękkie, dodać groszek wraz z zalewą. Gotować razem przez kilka minut. W pozostałym na patelni tłuszczu zasmażyć paprykę w proszku i koncentrat pomidorowy, wlać pół szklanki zimnej wody, wymieszać, połączyć z mięsem, wymieszać i zagotować. Dodać posiekaną nać pietruszki. Podawać z białym pieczywem i surówką z marchwi. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|