Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Bigos mazowiecki Bigos mazowiecki.jpg
Bigos mazowiecki
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
iva78Kucharz (795)

Bigos mazowiecki

Troche tego troche tego i mamy... bigos

Składniki:
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • kminek, 1 szczypta
  • powidło śliwkowe, 5 dag
  • włoszczyzna, 100 g
  • jabłko, 3 szt.
  • kiełbasa, 40 dag
  • wołowina , 40 dag
  • wieprzowina , 50 dag
  • rosół, 1 l
  • kapusta kwaszona, 1 l
  • kapusta głowiasta biała , 2 szt.
  •  
Sposób przygotowania

2 główki kapusty uszatkować, litr kwaszonej kapusty włożyć w garnek i zalać mocnym rosołem. Kminek włożyć, kawałek świeżego przerośniętego mięsa wieprzowego i gotować, kawałek kiełbasy, kawałek wołowiny i gotować, dodać resztki mięsne i gotować, posolić, popieprzyć, włożyć 3 jabłka, włoszczyznę — gotować. Dodać parę łyżek powideł śliwkowych i dusić, póki się nie wysadzi i nie nabierze ciemnego koloru. Mieszać, by się nie przypaliło. Odgrzewany bigos jest smaczniejszy. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650