Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855)

Surówka z cykorii

Cykorię można też połączyć z dżemem z borówek lub żurawin.

Składniki:
  • sok z cytryny, 1 szt.
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • śmietana, 10 dag
  • olej, 3 dag
  • cykoria, 35 dag
  •  
Sposób przygotowania

Cykorię oczyścić z nadpsutych liści, odciąć piętkę, oddzielić liścię, starannie wypłukać, osączyć z wody, pokrajać w poprzek na kawałki długości ok. 2 cm i skropić kwasem. Wymieszać z przyprawionym olejem, śmietaną lub majonezem. Posypać siekaną nacią pietruszki, koperkiem, rzeżuchą lub inną przyprawą liściową. Do surówki z cykorii można dodać rozdrobnione kwaśne jabłka, kwaszone ogórki, marchew lub pasteryzowaną paprykę. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650