Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KaszANiaSzef Kuchni (875)

Kiszka z ryżu 2

Kolejna propozycja kiszki z ryżu

Składniki:
  • ryż , 600 g
  • smalec, 500 g
  • ziele angielskie, 5 g
  • cynamon, 5 g
  • czosnek, 4 szt.
  • rodzynki, 100 g
  • jelito grube wieprzowe, 2 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Ryż sparzyć i ugotować w rosole na sypko. Podgardle drobno pokrajać, dodać rozdrobnione przyprawy (ziele angielskie, cy­namon, czosnek oraz drobne rodzynki), zalać szklanką stopione­go smalcu, wszystko dobrze wymieszać i napełnić grube jelita wieprzowe. Gotować na wolnym ogniu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650