Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Fasola w sosie pomidorowym

Poda­wać z parówkami lub kiełbasą i ziemniakami.

Składniki:
  • fasola biała, 40 dag
  • pomidor, 40 dag
  • cebula, 5 dag
  • tłuszcz, 5 dag
  • mąka , 3 dag
  • śmietana, 6 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • kwasek cytrynowy, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Fasolę ugotować. Pomidory rozgotować, przetrzeć, dodać zasmażkę z cebulą, rozprowadzoną śmietaną i wywarem z fasoli. Wymieszać z przecierem pomidorowym, zagotować, przyprawić do smaku. Nadmiar wywaru odparować, fasolę wymieszać z sosem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650