Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Fasola jaś z wody Fasola jaś z wody.jpg
Fasola jaś z wody
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Fasola jaś z wody

Podawać do czerwonego barszczu, kapuśniaku lub zasmażanej kapusty

Składniki:
  • fasola, 50 dag
  • masło, 4 dag
  • bułka tarta , 2.5 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Fasolę przebrać, umyć, namoczyć w przegotowanej, ostudzonej wodzie na 12 godz., następnie w tej samej wodzie ugotować. Gdy będzie prawie miękka, dodać sól i cukier do smaku. Fasolę odcedzić (wywar zużyć do zupy) lub odparować, wyłożyć na salaterkę, posypać zrumionioną tartą bułką, polać stopionym masłem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650