Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ChiliJKaSzef Kuchni (1255)

Węgorz faszerowany

Węgorz który poraża smakiem

Składniki:
  • węgorz, 0.5 kg
  • cebula, 5 dag
  • jajka, 2 szt.
  • pieczarka, 10 dag
  • śmietana, 5 dag
  • masło, 6 dag
  • bułka tarta , 3 dag
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Mięso węgorza posiekać dokładnie z tartą bułką (.trochę bułki zostawić na później), drobno pokrojoną pietruszką i podsmażoną w maśle cebulą. Posolić ten farsz, oprószyć pieprzem, dodać "żółtka i posiekane pieczarki, śmietanę. Wymieszać dokładnie. Do masy dodać w końcu ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszać. Kość grzbietową węgorza obłożyć masą, nadając jej kształt całej ryby, osypać tartą bułką i upiec w brytfannie, polewając masłem. Podawać z sosem cytrynowym. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650