Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Makaron z makiem Kluski z makiem.jpg
Makaron z makiem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gagatekSzef Kuchni (970)

Makaron z makiem

Dodać do smaku cukier i cukier waniliowy

  • idealne dla dzieci
  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • cukier wanilinowy, 1 szt.
  • masło, 10 dag
  • cukier, 18 dag
  • mak, 20 dag
  • makaron , 25 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mak sparzyć wrzącą wodą, następnie zalać ponownie wrzącą wodą i zostawić do napęcznienia. Gdy mak rozciera się w pal­cach, odcedzić na sicie i zemleć 3 razy w maszynce. Gorące kluski wymieszać z makiem i polać stopionym ma­słem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650