Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Pulpety rybne Pulpety rybne.jpg
Pulpety rybne
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Pulpety rybne

Pulpety można również podawać jako dodatek do zupy rybnej.

Składniki:
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • jajka, 2 szt.
  • masło, 2 dag
  • mleko, 0.75 szkl.
  • bułka , 1.5 szt.
  • ryba, 75 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mięso ryby, odfiletowane i bez skóry, zemleć w maszynce wraz z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką. Do masy dodać jaja, nać pietruszki, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Z masy formować (rękami zwilżonymi ciepłą wodą) pulpety wiel­kości włoskiego orzecha, wkładać je do odcedzonego, lekko wrzą­cego wywaru i gotować na słabym ogniu ok. 20 min. Podawać z sosami szczypiorkowym albo chrzanowym, z ziem­niakami lub ryżem, z surówkami z sezonowych warzyw lub warzywami z wody. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650