Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Ruloniki pieczone ze śledzi

Podawać na gorąco na półmisku, na którym się piekły, z pie­czywem i surówką z papryki i pomidorów.

  • Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • masło, 2 dag
  • suszona śliwka, 10 dag
  • śledź, 10 szt.
  • bekon, 15 dag
  •  
Sposób przygotowania

Śledzie sprawić, opłukać, odfiletować, posolić, posypać pieprze i odstawić na ok. 30 min. Z namoczonych uprzednio śliwek wyjąć pestki, śliwki pokrajać w paski. Na każdy filet położyć wzdłuż długi, wąski plasterek bekonu i 2—3 paseczki śliwki; zwinąć ścisło w rulonik i spiąć wykałaczką, aby się nie rozwinął. Przygotowane rolmopsy ułożyć na gorącym i polanym masłem półmisku. Wsta­wić do piekarnika i piec 30—40 min. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650