|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ChiliJKaSzef Kuchni (1255) Szczupak po mazurskuNajlepiej smakuje z puree ziemniaczanym Składniki:
Sposób przygotowaniaSzczupaka sprawić, podzielić na dzwonka, posolić i postawić w chłodne miejsce na pół godziny. Potem oprószyć mąką i usmażyć w gorącym tłuszczu. Odpadki z ryby (ogon, płetwy, kręgosłup) ugotować w 2 szklankach wody i przecedzić. Do wywaru włożyć drobno poszatkowaną kapustę, podsmażone na boczku grzyby i cebulę, obrane i poćwiartowane jabłko, przecier pomidorowy, posiekaną zieleninę, sól, pieprz lub zmieloną paprykę do smaku. Dusić, aż kapusta będzie prawie miękka. Usmażone filety ułożyć na ogniotrwałym półmisku, przykryć duszoną kapustą, posypać tartym serem i wstawić na 15 min. do gorącego piekarnika. Podawać z puree ziemniaczanym. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|