|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: giBBonSzef Kuchni (1115) Śledź świeży w zalewieŚledzie w zalewie ozostawić w chłodnym miejscu.
Składniki:
Sposób przygotowaniaŚledzie oczyścić, sprawić, opłukać, osaczyć z wody, posolić. Następnie obtaczać w mące i smażyć na rozgrzanej oliwie. Cebulę pokrajać w plastry i podsmażyć na pozostałym na patelni tłuszczu na złoty kolor, podlać wodą (pół szklanki) dodać sok z cytryny, liście laurowe, ziele, sól i cukier do smaku. Zagotować. Usmażone śledzie ułożyć w słoiku lub kamionce i zalać stygnącą zalewą. Śledzie najlepiej smakują podane następnego dnia, z pieczywem lub ziemniakami z wody, z surówką z papryki, pomidorów i jabłek. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|