Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Rosół jarski rosół-jarski.jpg
Rosół jarski
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Rosół jarski

Podaje się z makaronem, lanym ciastem lub z kluskami francuskimi.

Składniki:
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • masło, 1 dag
  • cebula, 1 szt.
  • suszony grzyb, 3 szt.
  • włoszczyzna, 50 dag
  •  
Sposób przygotowania

Połowę umytej i oczyszczonej włoszczyzny i cebulę pokrajać na części, położyć na patelni, zrumienić. Z reszty włoszczyzny i z grzybów nastawić wywar, dodać zrumienione warzywa, ugotować. Gdy wszystko będzie miękkie, odcedzić wywar, doprawić do smaku i dodać surowe masło oraz posiekaną zieleninę. Podawać z makaronem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650