Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Karmazyn panierowany smażony

Podajemy na zimno lub gorąco z dodatkami

  • Sposób przygotowania: smażone
Składniki:
  • filet, 75 dag
  • mąka , 8 dag
  • bułka tarta , 8 dag
  • jajka, 3 dag
  • sól, 1 szczypta
  • tłuszcz, 2 dag
  • masło, 2 dag
  •  
Sposób przygotowania

Filety umyć pod bieżącą wodą, osaczyć, podzielić na porcje i po­solić. Porcje obtaczać w mące, maczać w rozmieszanych jajach, posypać tartą bułką i smażyć na tłuszczu na złoty kolor. Dodać masło i odstawić na wolny ogień, aby „doszły". Podawać na gorąco z ziemniakami puree, z surówką z kwaszo­nych ogórków, lub na zimno z tartym chrzanem i pieczy­wem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650