Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ChiliJKaSzef Kuchni (1255)

Miętusy duszone

Polecam również zupę na miętusach

Składniki:
  • miętus, 0.5 kg
  • masło, 2 dag
  • cebula, 5 dag
  • Śmietana 18% , 125 ml
  • sól spożywcza, 2 g
  • pieprz, 2 g
  •  
Sposób przygotowania

Miętusa trzeba najpierw sparzyć, ściągnąć skórę. Pokrajać na kawałki, osolić i ułożyć w rondlu, przekładając cebulą, masłem i pieprzem. Zalać paroma łyżkami wody, przykryć i dusić. Na kilka minut przed wydaniem wlać śmietanę. Kawałki ryby ułożyć na półmisku i polać sosem. Bardzo dobra jest także zupa gotowana na miętusach, którą się robi z kluseczkami lub pulpetami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650