Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
RakusSzef Kuchni (1430)

Oranżada

Idealne na letni upał

  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • cytryna, 1 szt.
  • cukier, 10 dag
  • pomarańcz, 2 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Wodę (3—4 szklanki) przegotować z cukrem i przestudzić. Pomarańcze i cytrynę umyć i osuszyć. Z jednej pomarańczy otrzeć na tarce barwną część skórki i dodać do syropu, wyciskając sok z pomarańczy i cytryny (połówkę pomarańczy zostawić). Oranżadę silnie oziębić i rozlewać do szklanek. Połowę obranej pomarańczy pokrajać w plasterki i wkładać je do szklanek z napojem. Oranżadę można podawać z kawałkiem lodu i słomką. Część wody można zastąpić wodą sodową, którą dodaje się w ostatni chwili. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650