Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
RakusSzef Kuchni (1430)

Napój z rabarbaru z miodem

Dla fanów rabarbaru

Składniki:
  • miód, 8 dag
  • rabarbar, 50 dag
  •  
Sposób przygotowania

Zagotować wodę (3—3,5 szklanki). Miód rozpuścić w części wody i ostudzić. Rabarbar dokładnie umyć, usunąć część górnych łodyg od strony liścia, pokrajać w kostkę i zmiażdżyć. Zalać letnią, przegotowaną wodą, wymieszać i pozostawić na 2 godziny. Wówczas odcedzić lekko odciskając miazgę rabarbarową. Sok wymieszać z wodą z miodem, oziębić, przelać do dzbanka i rozlewa do szklanek. Napój można również przygotować z rozgotowanego rabarbaru przetartego przez sito lub przecieraczkę, połączonego z reszt przegotowanej wody i osłodzonego miodem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650