|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860) Pasztet z dziczyznyPiec w 180 stopniach
Składniki:
Sposób przygotowaniaMięso wieprzowe i zajęcze podroby opłukać, udusić powoli z przyprawami i słoniną, podlewając małą ilością wody. Miękkie mięso odcedzić, obrać z kości. Bułkę pokrajać i namoczyć w sosie z mięsa, zemleć kilka razy w maszynce przez drobne sito wraz z mięsem i słoniną. Wymieszać masę, dodać sól, pieprz i jaja, masę wyrobić. Rondel wyłożyć plastrami surowej słoniny, do rondla włożyć masę mięsną, ugnieść łyżką; wstawić do miernie gorącego piekarnika i wypiec. Gdy boki lekko zarumienia się, pasztet wyjąć, przestudzić i wyłożyć. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|