Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Pasztet z dziczyzny Pasztet z dziczyzny.jpg
Pasztet z dziczyzny
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Pasztet z dziczyzny

Piec w 180 stopniach

  • Sposób przygotowania: pieczone
  • na Wielkanoc
Składniki:
  • ziele angielskie, 3 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • liść bobkowy, 2 szt.
  • cebula, 5 dag
  • jajka, 2 dag
  • czerstwa bułka, 10 dag
  • zając, 20 dag
  • słonina, 15 dag
  • wieprzowina , 50 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mięso wieprzowe i zajęcze podroby opłukać, udusić powoli z przyprawami i słoniną, podlewając małą ilością wody. Miękkie mięso odcedzić, obrać z kości. Bułkę pokrajać i namoczyć w sosie z mięsa, zemleć kilka razy w maszynce przez drobne sito wraz z mięsem i słoniną. Wymieszać masę, dodać sól, pieprz i jaja, masę wyrobić. Rondel wyłożyć plastrami surowej słoniny, do rondla włożyć masę mięsną, ugnieść łyżką; wstawić do miernie gorącego piekarnika i wypiec. Gdy boki lekko zarumienia się, pasztet wyjąć, przestudzić i wyłożyć. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650