Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Zupa z jabłek lub gruszek z owocami róży

Zupa podprawiona śmietaną

Składniki:
  • śmietana, 20 dag
  • cukier, 15 dag
  • róża, 20 dag
  • mąka , 3 dag
  • jabłko, 40 dag
  •  
Sposób przygotowania

Jabłka lub gruszki i owoce róży umyć, opłukać. Owoce róży zalać połową wrzącej wody przeznaczonej na zupą, szybko ugotować pod przykryciem, przecedzić i mocno odcisnąć na cedzaku. Inne świeże owoce o wysokiej zawartości witaminy C (porzeczki, rokitnik ) gotować razem z podstawowym surowcem i razem z nim przetrzeć. Jabłka lub gruszki pokrajać, zalać drugą połową wrzącej wody przezna­czonej na zupą, szybko ugotować pod przykryciem, przetrzeć i przecier zagotować. Śmietaną wymieszać z mąką, wlać do wrzącego przecieru, zagotować; do zupy dodać wywar z róży i cukier do smaku. Podawać zaraz po ugotowaniu, z grzankami z bułki w kromkach, makaronem, ryżem itp. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650