Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AbdulSzef Kuchni (1320)

Jarmuż 1

Jedna z odsłon tej potrawy.

Składniki:
  • jarmuż, 0.75 kg
  • marchew, 20 dag
  • cebula, 5 dag
  • słonina, 5 dag
  • mąka , 1 dag
  • sól spożywcza, 2 g
  •  
Sposób przygotowania

Jarmuż jest najlepszy, gdy trochę przemarznie. Wtedy oskubać młode liście, wypłukać dobrze w zimnej wadzie i ugotować. Gdy będzie miękki, odcedzić, posiekać drobno. Marchew i cebulę utrzeć na tarce, zmieszać z jarmużem w rondlu. Roztopić pokrojoną w kostkę słoninę, wsypać mąkę, wymieszać z jarmużem, podlać kilkoma łyskami rosołu i razem dusić. Na półmisku obłożyć szynką lub inną wędliną.236 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650