|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ChiliJKaSzef Kuchni (1255) Kluski kładzione ze słoninąPodawać gorące zaraz po ugotowaniu. Składniki:
Sposób przygotowaniaMąkę z jajem i wodą rozmieszać w miseczce na ciasto średniej gęstości (tak aby dało się nabierać łyżeczką), posolić je, wyrobić łyżką drewnianą. Zagotować wodę z solą i na wrzącą kłaść małe, kształtne kluski, odrywając je metalową łyżką od ciasta i zsuwając wprost z miseczki do wody. Gdy wszystkie kluski są już położone, zamieszać, przykryć i powoli ugotować pod przykryciem.Zrobić próbę ugotowania, odcedzić, spłukać gorącą wodą i wyłożyć na ogrzany półmisek, wymieszać z tłuszczem. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|