Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Lenka86Szef Kuchni (1295)

Zupa kaszubska

Nie tylko na kaszubach

Składniki:
  • pomidor, 30 dag
  • mąka , 3 dag
  • śmietana, 1 szkl.
  • kminek, 1 szczypta
  • cebula, 5 dag
  • kapusta cukrowa, 30 dag
  • włoszczyzna, 25 dag
  • kości, 25 dag
  •  
Sposób przygotowania

Włoszczyznę i kości umyć, ugotować wywar, odcedzić. Poszatkowaną kapustę ugotować z cebulą i kminkiem w małej ilości wody, bez przykrycia. Ugotowaną kapustą dodać do wywaru. Mąkę rozmieszać w śmietanie, zupę podprawić śmietaną, mieszając zago­tować, dodać sól. Pomidory opłukać i surowe przetrzeć do wazy, wymieszać z zupą (zamiast surowych pomidorów można w zimie dodać powidełka pomidorowe). Podawać z ziemniakami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650