|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: Lenka86Szef Kuchni (1295) Zupa z kapusty włoskiej na mięsieDanie podajemy z chlebem razowym Składniki:
Sposób przygotowaniaMięso opłukać i pokrajać na małe kawałki. 2,5 litra wody zagotować, dodać mięso i powoli ugotować. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać i zetrzeć. Kapustę opłukać i pokrajać na grubą kostkę. Starte warzywa i kapustę włożyć do zupy z mięsem, ugotować w odkrytym naczyniu, jeżeli potrzeba, uzupełnić odparowaną wodę. Ziemniaki umyć, obrać, pokrajać na kawałki. Gdy mięso jest już całkiem miękkie, do zupy dodać ziemniaki, ugotować. Zupę podprawić śmietaną z mąką, zagotować, dodać pieprzu, soli i roztarty czosnek. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|