Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816)

Zupa ze świeżych grzybów

Dodajemy grzyby świeże np. borowiki, maślaki, podpienki

Składniki:
  • pietruszka, 1 łyżk.
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 2 dag
  • śmietana, 1 szkl.
  • cebula, 5 dag
  • borowik, 50 dag
  • włoszczyzna, 25 dag
  •  
Sposób przygotowania

Włoszczyznę oczyścić, opłukać, zalać wrzącą wodą, dodać sól, ugotować wywar, odcedzić. Grzyby oczyścić z piasku (z maślaków zdjąć śliską skórką), opłukać, poszatkować, dodać cebulę krajaną, dodać trochę wody i w osobnym naczy­niu ugotować powoli pod przykryciem. Miękkie grzyby połączyć z odcedzonym wywarem, zagotować, podprawić śmietaną i mąką, dodać soli i pieprzu do smaku, zagotować. Podawać z lanym ciastem, łazankami, makaronem, kaszą perłową, ziemnia­kami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650