|
|||||||||||||||||
Encyklopedia kulinarna - to słownik z hasłami o tematyce kulinarnej, który sami możecie tworzyć i edytować. Możecie wpisywać hasła, dodawać do nich zdjęcia, dopisywać dodatkowe informacje. Dzięki czemu powstanie wyjątkowa encyklopedia, oparta na wiedzy i doświadczeniu wszystkich portalowiczów. Hasło: GrochOstatnia zmiana: KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246) Krótka charakterystyka
Powiększ zdjęcie
Groch jest bardzo cennym produktem zarówno do spożycia w stanie świeżym, jak i dla przemysłu przetwórczego, który produkuje konserwy (groszek w puszkach). Jest to produkt drogi, gdyż uprawa jego jest dość trudna, a zwłaszcza trudne jest uchwycenie właściwego momentu. zbioru, gdyż groch dojrzewa bardzo szybko. W czasie dojrzewania ilość cukru zmniejsza się — powstaje z niego skrobia. Gdy ilość skrobi staje się zbyt duża, groch jest już niesłodki, twardy, niesmaczny i przestaje być groszkiem zielonym.
|
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|