Twój adres e-mail
Tutaj znajdziecie sprawdzone porady i sztuczki każdego kucharza.
Najlepsze mięso otrzymuje się ze zwierząt dwu-, trzyletnich, odpowiednio żywionych, bo są one silnie umięśnio...
Niegdyś miejsca, tłumnie odwiedzane przez Polaków. Zupa mleczna, nieco rozgotowane pierogi z mięsem, czy t...
Przed włożeniem ciasta do tortownicy natłuszczam wyłącznie jej spód nie boki . Dzięki temu biszkopt po upiecz...
Do zasmażanych buraczków dodaj łyżkę lub 2 startego chrzanu . Dzięki temu buraki nabiorą ostrości i będą miał...
Aby zawsze mieć w domu chrupiące pieczywo zamrażam dopiero co przyniesiony z piekarni chleb . Bochenek musi b...
Zamiast w bułce tartej proponuję obtoczyć kotlety w kaszce kukurydzianej . Po usmażeniu będą jeszcze bardziej...
Drożdżowiec zachowa na długo świeżość , jeśli doda się do niego kilka łyżek twarogu . Będzie też bardziej wil...
PRAKTYCZNE WIADOMOŚCI OGÓLNE Najbardziej doborowe. mięso pochodzi z cieląt 6—8-tygodniowych, karmionych głów...
Skąd się bierze nietolerancja laktozy? Powód jest prosty, w organizmie brakuje laktazy - enzymu kon...
Jeśli mięso bierze się do użycia natychmiast po uboju zwierzęcia, będzie ono twarde, suche, łykowate, bez wła...
Ludzie zwykle myślą o kupowaniu czekoladowego prezentu przy romantycznych okazjach, takich jak walentynki ...
Zmywarka do naczyń jest wręcz niezbędnym urządzeniem w kuchni profesjonalnej, gdzie brudnych szklanek i ta...
Piekarnik parowy, zwany także piecem konwekcyjno-parowym, pierwotnie był stosowany głównie w profes...
Decydując się na zakup garnków, chcemy, by służyły nam w kuchni przez lata. Odpowiednia jakość nacz...
Użytkownik
Ilość punktów
Korzystanie z serwisu oznacza akceptacje regulaminu