Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KuchniaSzef Kuchni (1010)

Ziemniaki przecierane z mlekiem (puree)

Podawać gorące

Składniki:
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • mleko, 3 łyżk.
  • masło, 4 dag
  • sól, 1 szczypta
  • ziemniak, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Ugotować ziemniaki, jak podano wyżej, wycisnąć przez maszynkę lub utłuc drewnianym tłuczkiem. Dodać część surowego masła, gorące mleko, wymieszać podgrzewając na płycie. Układać łyżką na okrągłej salaterce, polać masłem, posypać drobno krajanąnatką pietruszki lub koperkiem i natychmiast podawać. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650