Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KuchniaSzef Kuchni (1010)

Szpinak zimowy wyrośnięty zasmażany

Podawać z jajami sadzonymi lub w koszulkach i z ziemniakami, ryżem jako dodatek do mięsa, do omletu.

  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • ząbek czosnku, 1 szt.
  • mleko, 1 szkl.
  • mąka , 4 dag
  • tłuszcz, 4 dag
  • sól, 1 szczypta
  • woda, 1 l
  • szpinak , 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Nastawić wodę z solą.Przebrać szpinak, odrzucić korzonki i wyrośnięte twarde ogonki i łodygi i kwiatowe, listki opłukać, jak podano wyżej, osaczyć. Włożyć do wrzącej, osolonej wody, gotować bez przykrycia na silnym ogniu, przez chwilę, aż szpinak da się rozetrzeć w palcach. Ugotowany szpinak odcedzić, posiekać. Masło stopić, wsypać mąkę, podsmażyć, rozprowadzić mlekiem, połączyć szpinakiem, dodać soli (i czosnku) do smaku, zagotować mieszając. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650