|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KuchniaSzef Kuchni (1010) Szpinak zimowy wyrośnięty zasmażanyPodawać z jajami sadzonymi lub w koszulkach i z ziemniakami, ryżem jako dodatek do mięsa, do omletu.
Składniki:
Sposób przygotowaniaNastawić wodę z solą.Przebrać szpinak, odrzucić korzonki i wyrośnięte twarde ogonki i łodygi i kwiatowe, listki opłukać, jak podano wyżej, osaczyć. Włożyć do wrzącej, osolonej wody, gotować bez przykrycia na silnym ogniu, przez chwilę, aż szpinak da się rozetrzeć w palcach. Ugotowany szpinak odcedzić, posiekać. Masło stopić, wsypać mąkę, podsmażyć, rozprowadzić mlekiem, połączyć szpinakiem, dodać soli (i czosnku) do smaku, zagotować mieszając. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|