|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791) Jarmuż z jabłkamiPodawać jako dodatek do mięsa, gorącej kiełbasy itp. Składniki:
Sposób przygotowaniaMłode liście jarmużu bardzo starannie opłukać, wyciąć grube nerwy i odrzucić wraz z ogonkami liściowymi. Jarmuż przekrajać kilka razy, zalać gorącą wodą i ugotować odwracając liście, aby się równo ugotowały. Ugotowany jarmuż odcedzić, posiekać drobniutko. Przygotować jasno zrumienioną zasmażkę, rozprowadzić ją mlekiem i wywarem z jarmużu, włożyć jarmuż i szybko zagotować mieszając. Jabłka opłukać, nie obierając zetrzeć na tarce, włożyć do jarmużu, mieszając kilka razy zagotować. Do jarmużu dodać soli i cukru do smaku. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|