Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Jarmuż z jabłkami

Podawać jako dodatek do mięsa, gorącej kiełbasy itp.

Składniki:
  • jarmuż, 70 dag
  • jabłko, 30 dag
  • słonina, 5 dag
  • mąka , 5 dag
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Młode liście jarmużu bardzo starannie opłukać, wyciąć grube nerwy i odrzucić wraz z ogonkami liściowymi. Jarmuż przekrajać kilka razy, zalać gorącą wodą i ugotować odwracając liście, aby się równo ugotowały. Ugotowany jarmuż odcedzić, posiekać drobniutko. Przygotować jasno zrumienioną zasmażkę, rozprowadzić ją mlekiem i wywarem z jarmużu, włożyć jarmuż i szybko zagotować mieszając. Jabłka opłukać, nie obierając zetrzeć na tarce, włożyć do jarmużu, mieszając kilka razy zagotować. Do jarmużu dodać soli i cukru do smaku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650