Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Dynia w sosie paprykowym.

Podawać z ziemniakami.

Składniki:
  • ząbek czosnku, 1 szt.
  • mielona papryka, 1 szczypta
  • śmietana, 20 dag
  • cebula, 6 dag
  • słonina, 8 dag
  • woda, 0.5 szkl.
  • dynia, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Dynię obrać, pokrajać na małe kawałki w poprzek, zalać wrzącą wodą, i dodać część wytopionej słoniny i powoli ugotować pod przykryciem. Sporządzić sos: słoninę wytopić, dodać drobno pokrajaną cebulę i udusić do miękkości, dodać mąkę i podsmażyć nieco; do zasmażki dodać wywardyni i śmietanę. Zasmażkę mieszając rozgotować na gęsty sos. Do ugotowanej dyni dodać sos; jeżeli potrzeba, rozrzedzić potrawę gorącą wodą; dodać soli i papryki do smaku (oraz roztarty czosnek), mieszając zagotować. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650