Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Buraki z jabłkami

Całkiem smaczne

Składniki:
  • jabłko, 20 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Buraki opłukać, oczyścić szczoteczką pod bieżącą wodą, obrać ze skórki, utrzeć na tarce. Ugotować je w małej ilości wody, na silnym ogniu, pod przykryciem (lub ugotować w skórkach, obrać, zetrzeć na tarce). Jabłka opłukać, zetrzeć na tarce, wymieszać z burakami. Stopić tłuszcz, wsypać mąkę, zrumienić na złoty kolor. Zasmażkę wlać do ugotowanych buraków, wymieszać, zagotować, jeżeli trzeba rozrzedzić wrzącą wodą, dodać soli i cukru do smaku, silnie podgrzać. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650