Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AncySSzef Kuchni (1305)

Baranina gotowana z rosołu

Polecam z sosem czosnkowym.

Składniki:
  • ziele angielskie, 1 szczypta
  • cebula, 3 dag
  • włoszczyzna, 25 dag
  • liść bobkowy, 1 szt.
  • baranina , 1.25 kg
  •  
Sposób przygotowania

Skruszałe mięso baranie opłukać, nie luzując z kości zalać gorącą wodą i powoli gotować; posolić. Gdy mięso już się dogotowuje, dodać włoszczyznę, cebulę zrumienioną na płycie i przyprawy; na końcu dodać kapustę włoską. Gdy mięso miękkie, rosół odcedzić, ugotować w nim ziemniaki krajane w krążki.Mięso pokrajać na cieniutkie plastry i podawać bardzo gorące z warzywami, ziemniakami z rosołu i sosem: pomidorowym, czosnkowym, cebulo­wym. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650