|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: bolekSrebrny Szef Kuchni (1530) Wieprzowina duszona w kapuście słodkiejPodawać z ziemniakami.
Składniki:
Sposób przygotowaniaKapustę i marchew oczyścić, opłukać, pokrajać w grubą kostkę. Mięso opłukać, pokrajać na porcje. Tłuszcz stopić i mięso osmażyć na tłuszczu, włożyć do kapusty wraz z cebulą, zalać niedużą ilością wody i ugotować bez przykrycia na niezbyt silnym ogniu. Tuż przed końcem gotowania dociąć obrane i pokrajane jabłka. Na tłuszczu pozostałym ze smażenia podrumienić mąkę, zasmażką rozprowadzić wywarem z kapusty, wlać do ugotowanej potrawy. Do kapusty dodać soli, pieprzu i cukru do smaku, zagotować. Zamiast jabłek można dodać konserwę pomidorową. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|