Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kiełbasa biała z cebulą biała kiełbasa.jpg
Kiełbasa biała z cebulą
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
bolekSrebrny Szef Kuchni (1530)

Kiełbasa biała z cebulą

Podawać z ziemniakami i kapustą kiszoną lub czerwoną zasmażaną.

  • na Wielkanoc
Składniki:
  • sól, 1 szczypta
  • cebula, 10 dag
  • tłuszcz, 6 dag
  • kiełbasa, 75 dag
  •  
Sposób przygotowania

Kiełbasą związać z obu końców, ułożyć w rondlu, zalać niedużą ilością wody i powoli podgrzewać bez przykrycia. Gdy kiełbasa zacznie pęcznieć, przekłuć ją w kilku miejscach, aby uszła para, i gotować powoli aż do miękkości, odwracając; wywar jak najbardziej odparować. Gdy kiełbasa jest miękka, do wywaru dodać tłuszczu i pokrajaną w krążki cebulą, wstawić do piekarnika i kiełbasą zrumienić, a gdy woda odparuje, w tłuszczu lekko zrumienić cebulą.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650