Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Jajka faszerowane na dwa sposoby FD0AD9AC-4FD9-4716-9855-160473847331.jpeg
Jajka faszerowane na dwa sposoby
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6760)

Jajka faszerowane na dwa sposoby

Szybka przekąska: jajka faszerowane szprotkami i pieczarkami

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
  • na Wielkanoc
  • karnawal
  • bezglutenowe
Składniki:
  • masło klarowane, 1 łyżk.
  • majonez, 5 łyżk.
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • pieczarka, 200 g
  • cebula, 1 szt.
  • szprotki w oleju, 250 g
  • jajka, 8 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo przez 6-7 minut. Wstawiamy do zimnej wody, żeby skorupka łatwiej się obierała. Kroimy drobno cebulę, podsmażamy na maśle. Pieczarki myjemy i drobno siekamy - dorzucamy do cebuli. Dusimy około 15 minut. Szprotki oczyszczamy z ogonków i rozgniatamy widelcem. Jajka przekrajamy na pół wyjmujemy żółtka - połowę żółtek wrzucamy do szprotek, drugą połowę do pieczarek z cebulą. Dodajemy majonez, sól, pieprz. Obie pasty rozgniatamy widelcem i mieszamy. Kroimy drobno pietruszkę i mieszamy z oboma pastami. Faszerujemy jajka.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6760
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650