Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zakwas z buraków czyli kulis 1B5D8EF3-FBA9-43C8-A9C3-4D5B0CD5BC3C.jpeg
Zakwas z buraków czyli kulis
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6760)

Zakwas z buraków czyli kulis

Cudowny, purpurowy zakwas do barszczu i nie tylko

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
  • dla alergików
  • dieta
  • Na Boze Narodzenie
  • bezglutenowe
Składniki:
  • filtrowana woda, 1 l
  • sok z ogórków, 0.5 szkl.
  • sól, 1 łyżk.
  • chleb razowy , 50 g
  • Główka czosnku , 1 szt.
  • burak, 0.5 kg
  •  
Sposób przygotowania

Buraki kroimy w drobnijesze części. Wrzucamy do słoja. Dodajemy przekrojone na pół ząbki czosnku z całej główki. Dodajemy sok z ogórków kiszonych, piętkę razowego chleba i sól. Zalewamy filtrowaną lub przegotowaną chłodną wodą. Odstawiamy na około 5 dni w temperaturze pokojowej. Sprawdzajcie i mieszajcie codziennie swój zakwas. Gotowe. Smacznego. Gotowy przelejcie do butelki i wstawcie do lodówki. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6760
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650