Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Nadziewane papryczki chili w oliwie 4B5698A2-5802-41E1-97E9-F24EFAAEFA83.jpeg
Nadziewane papryczki chili w oliwie
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855)

Nadziewane papryczki chili w oliwie

Pyszna przekąska na codzień i od święta

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
  • na grilla
  • dieta
  • karnawal
  • bezglutenowe
Składniki:
  • ocet jabłkowy, 4 łyżk.
  • olej, 0.5 l
  • oliwa z oliwek, 0.5 l
  • rozdrobnione zioła, 2 łyżk.
  • ząbek czosnku, 4 szt.
  • zioła prowansalskie, 2 łyżk.
  • ser kozi, 200 g
  • feta, 200 g
  • chilli, 0.5 kg
  •  
Sposób przygotowania

Papryczki oczyszczamy - obcinamy górę, wydrążamy. Sery mieszamy z ząbkiem czosnku i ziołami prowansalskimi. Oliwę i olej rzepakoway podgrzewamy do około 95 stopni Celsjusza. Gotujemy wodę, dodajemy do niej ocet. Wrzucamy do niej wydrążone papryczki - partiami i gotujemy kilka minut. Odcedzamy. Zostawiamy do wystygnięcia. Faszerujemy papryczki i umieszczamy je w słoju. Dorzucamy pokrojone w plasterki ząbki czosnku i zioła. Zalewamy podgrzanym olejem i szczelnie zakręcamy. Zostawiamy do wystygnięcia i przechowujemy w lodówce. Smacznego.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650