|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855) Nadziewane papryczki chili w oliwiePyszna przekąska na codzień i od święta
Składniki:
Sposób przygotowaniaPapryczki oczyszczamy - obcinamy górę, wydrążamy. Sery mieszamy z ząbkiem czosnku i ziołami prowansalskimi. Oliwę i olej rzepakoway podgrzewamy do około 95 stopni Celsjusza. Gotujemy wodę, dodajemy do niej ocet. Wrzucamy do niej wydrążone papryczki - partiami i gotujemy kilka minut. Odcedzamy. Zostawiamy do wystygnięcia. Faszerujemy papryczki i umieszczamy je w słoju. Dorzucamy pokrojone w plasterki ząbki czosnku i zioła. Zalewamy podgrzanym olejem i szczelnie zakręcamy. Zostawiamy do wystygnięcia i przechowujemy w lodówce. Smacznego. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|