Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Rosół z ogniska 199F16F9-01EA-439D-9534-C2C28E2E7782.jpeg
Rosół z ogniska
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6165)

Rosół z ogniska

Pyszny, aromatyczny rosół gotowany w kociołku na ognisku. Pycha!

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
  • dla alergików
  • bezglutenowe
Składniki:
  • kura, 1 szt.
  • marchew, 4 szt.
  • pietruszka, 2 szt.
  • seler korzeniowy, 1 szt.
  • por, 1 szt.
  • seler naciowy , 2 szt.
  • cebula, 2 szt.
  • ząbek czosnku, 2 szt.
  • ziele angielskie, 5 szt.
  • liść bobkowy, 5 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Zwęglamy cebulę w ognisku. Obieramy i oczyszczamy warzywa. Do zimnej wody dodajemy całego kurczaka, wszystkie warzywa, opalone cebule i przyprawy. Zamykamy i gotujemy m.in. 2,5 h. Na koniec dodajmy szczyptę kurkumy dla bardziej intensywnego koloru i natkę pietruszki dla aromatu. Podajemy z makaronem.  

Nieprawidłowy adres

Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6165
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650