Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa grzybowa 26533D42-CC2B-4277-9FBF-87FBEEDDA998.jpg
Zupa grzybowa
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855)

Zupa grzybowa

Zupa z leśnych grzybów

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • natka pietruszki, 2 łyżk.
  • masło, 2 łyżk.
  • ząbek czosnku, 2 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • świeży grzyb, 10 szt.
  • marchew, 1 szt.
  • ziemniak, 5 szt.
  • woda, 2 l
  • liść bobkowy, 2 szt.
  • ziele angielskie, 5 szt.
  • sól, 0.5 łyżecz.
  • mielony pieprz, 0.5 łyżecz.
  • Śmietana 18% , 4 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Na połowie masła podsmażamy pokrojoną w kostkę cebul i wyciśnięty lub poszatkowany czosnek. Chwilę podsmażamy. Następnie dorzucamy pokrojone w niezbyt dużą kostkę grzyby. Chwilę dusimy. Zalewamy wodą lub bulionem. Dorzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie - gotujemy około 30 minut. Gdy warzywa będą miękkie. Dodajemy zahartowaną zupą śmietanę oraz poszatkowaną pietruszkę. Smacznego 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650