Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Klops w śmietanie

Może być też inny sos

Składniki:
  • mięso, 100 g
  • bułka , 15 g
  • jajka, 0.5 szt.
  • cebula, 30 g
  • olej, 15 g
  • śmietana, 15 g
  • mąka , 10 g
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • mielona papryka, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Przygotować masę mięsną wg przepisu na mięso mielone i nadać jej kształt walca. Do wąskiej formy wlać część oleju, umieścić w niej pieczeń, polać pozostałym olejem. Piec w nagrzanym piekarniku. Pod koniec pieczenia dodać śmietanę rozmieszaną z mąką i przyprawami. Klops można przyrządzić również z sosem pomidorowym lub innymi sosami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650