Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

domowe refaello pobrane (1).jpg
domowe refaello
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
dominika13337Młodszy Kucharz (275)

Domowe refaello

Spróbować zawsze można :)

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
Sposób przygotowania

wodę zagotować, rozpuścić w niej cukier i ostudzić. Po ostudzeniu wlać do miski, dodać 100 g wiórków kokosowych, miękkie masło, mleko w proszku i bardzo drobno pokruszony wafel. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać mikserem. Masę odstawić do lodówki na około 30 minut, by lekko stężała.W tym czasie sparzyć migdały wrzątkiem i obrać ze skórek.Z masy formować kulki wielkości rafaello wkładając do środka każdej z nich migdała. Przygotowane kulki obtaczać w kokosie. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650