|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: NatalakKuchcik (70) Zapiekany pudding ryżowyPudding ryżowy:)
Składniki:
Sposób przygotowania1. W dużym rondlu, na średnim ogniu, wymieszać 2 litry mleka z cukrem i ryżem. Gotować ok. 1 godzinę pod przykryciem na wolnym ogniu, często mieszając. Zdjąć z ognia i odstawić na 10 minut. 2. W małej miseczce wymieszać jaja, 1/4 szklanki mleka, sól i wanilię. Wmieszać do mieszanki z ryżem i postawić rondel z powrotem na małym ogniu i gotować, stale mieszając, przez 2 minuty. Wlać do naczynia żaroodpornego o wymiarach 23x33 cm i przykryć folią spożywczą, podwijając rogi, aby umożliwić ucieczkę pary. 3. Kiedy pudding ostygnie do temperatury pokojowej, usunąć folię i posypać powierzchnię puddingu cynamonem. Szczelnie przykryć (świeżą folią) i chłodzić w lodówce przez 8 godzin lub przez noc, a następnie podawać |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|